Διαδίκτυο

IP Spoofing: Τι είναι και πώς να προστατευτείτε από αυτό

Συγγραφέας: Lewis Jackson
Ημερομηνία Δημιουργίας: 7 Ενδέχεται 2021
Ημερομηνία Ενημέρωσης: 10 Ενδέχεται 2024
Anonim
Πώς να προστατευτείτε από τους χάκερς
Βίντεο: Πώς να προστατευτείτε από τους χάκερς

Περιεχόμενο

Δείτε πώς μπορείτε να προστατέψετε από επιθέσεις IP spoofing

Η πλαστογράφηση διαδικτυακού πρωτοκόλλου (IP) περιλαμβάνει τους χάκερ που παραπλανούν τα συστήματα υπολογιστών ώστε να δέχονται δεδομένα είτε να πλαστογραφούν ένα άλλο σύστημα υπολογιστή είτε να κρύβουν τη δική τους ταυτότητα. Το IP spoofing συνδέεται συνήθως με επιθέσεις στον κυβερνοχώρο, όπως επιθέσεις Distributed Denial of Service (DDoS).

Τα προοριζόμενα θύματα κυβερνοεπιθέσεων που χρησιμοποιούν IP spoofing είναι συνήθως υπολογιστές και οργανισμοί, και όχι μεμονωμένα άτομα ή πελάτες.

Τι είναι το IP Spoofing;

Πριν μπείτε στο τι είναι το IP spoofing και πώς λειτουργεί, πρέπει να καταγράψουμε την έννοια του κάτι που είναι γνωστό ως "πακέτο δικτύου". Ένα πακέτο δικτύου (ή ένα σύντομο πακέτο) είναι βασικά μια μονάδα δεδομένων που χρησιμοποιείται για τη μετάδοση πληροφοριών μεταξύ χρηστών και παραληπτών στο Διαδίκτυο.


Σύμφωνα με την TechTarget, όταν πρόκειται για πλαστογράφηση IP, αυτά τα πακέτα μεταδίδονται από χάκερ στους παραλήπτες τους με διευθύνσεις IP διαφορετικές από τις πραγματικές διευθύνσεις IP τους (οι χάκερ). Ουσιαστικά, αυτοί οι χάκερ ξεκινούν κυβερνοεπιθέσεις με αυτά τα πακέτα και, στη συνέχεια, αποκρύπτουν την πηγή αυτών των πακέτων αλλάζοντας την αναφερόμενη διεύθυνση IP προέλευσης για να εμφανίσουν (και να πλαστοπροσωπήσουν) τη διεύθυνση IP άλλου συστήματος υπολογιστή.

Και δεδομένου ότι η πλαστή διεύθυνση IP φαίνεται ότι τα πακέτα προέρχονται από αξιόπιστες πηγές, οι υπολογιστές που λαμβάνουν τα πακέτα θα εξακολουθούν να τα δέχονται.

Σε ορισμένες κυβερνοεπιθέσεις (όπως οι επιθέσεις DDoS) είναι στην ουσία το θέμα. Εάν οι υπολογιστές στο άκρο λήψης αυτών των πακέτων συνεχίζουν να τους αποδέχονται επειδή η πλαστογραφημένη διεύθυνση IP φαίνεται νόμιμη και οι χάκερ μπορούν να στείλουν μεγάλους όγκους από αυτούς για να κατακλύσουν τους διακομιστές υπολογιστών των οργανισμών, τότε αυτοί οι ίδιοι διακομιστές μπορούν να είναι τόσο συντριπτικοί με πακέτα που σταματούν εργαζόμενος.

Διαφορετικά είδη επιθέσεων στις οποίες χρησιμοποιείται η πλαστογράφηση IP

Τώρα που έχετε κάποια ιδέα για το πώς λειτουργεί το IP spoofing, ας ρίξουμε μια πιο προσεκτική ματιά στο πώς χρησιμοποιείται σε δύο κοινές διαδικτυακές επιθέσεις.


Man-in-the-Middle επιθέσεις

Οι διαδικτυακές επιθέσεις Man-in-the-Middle (MITM) είναι ουσιαστικά αυτές που ακούγονται: Μια διαδικτυακή επίθεση στην οποία το άτομο που στοχεύεται από χάκερ προσπαθεί να επικοινωνήσει με μια διαδικτυακή παρουσία (όπως ένας ιστότοπος) και τον χάκερ (ο άνθρωπος στη μέση) αρπάζει τα προσωπικά στοιχεία του θύματος χωρίς να το συνειδητοποιήσει το θύμα.

Οι επιθέσεις Man-in-the-Middle είναι στην πραγματικότητα πολύ παρόμοιες με τη φαρμακοποιία, η οποία είναι μια απάτη ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) που περιλαμβάνει τη χρήση πλαστών ιστότοπων και μερικές φορές κακόβουλου λογισμικού για την κλοπή προσωπικών πληροφοριών.

Και σύμφωνα με τη μάρκα λογισμικού προστασίας από ιούς Norton by Symantec, όταν το IP spoofing εμπλέκεται με επιθέσεις MITM, έχει ως αποτέλεσμα οι χάκερ να εξαπατήσουν τους ανθρώπους να σκεφτούν ότι αλληλεπιδράτε με έναν ιστότοπο ή κάποιον που δεν είστε, δίνοντας ίσως στον εισβολέα πρόσβαση στις πληροφορίες αλλιώς δεν θα μοιραστήκατε. "

Κατανεμημένες επιθέσεις άρνησης υπηρεσίας

Οι επιθέσεις DDoS είναι πιθανώς το είδος της επίθεσης στον κυβερνοχώρο που σχετίζεται περισσότερο με την πλαστογράφηση IP και για καλό λόγο. Σε επιθέσεις DDoS, οι χάκερ χρησιμοποιούν πλαστογράφηση IP για να εξαπατήσουν τους υπολογιστές στο άκρο λήψης των πακέτων τους να τους αποδεχτούν.


Στις επιθέσεις DDoS, ωστόσο, οι χάκερ στέλνουν πολλά πακέτα, συνήθως αρκετά για να κατακλύσουν τους διακομιστές αυτών των οργανισμών στο σημείο που οι διακομιστές καθίστανται άχρηστοι, για παράδειγμα, από το προσωπικό μιας εταιρείας ή τους πελάτες τους.

Πώς να προστατευτείτε από επιθέσεις IP Spoofing

Ως επί το πλείστον, όταν πρόκειται για IP spoofing (και κατ 'επέκταση επιθέσεις DDoS), υπάρχουν λίγοι μεμονωμένοι χρήστες που μπορούν να κάνουν για να το προστατεύσουν, καθώς η προστασία από τις spoofing IP και τις επιθέσεις DDoS αντιμετωπίζεται συνήθως από οργανισμούς που θα μπορούσαν να είναι θύματα αυτό το είδος της επίθεσης πλαστογράφησης.

Ωστόσο, υπάρχουν μερικά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να προστατευτείτε από επιθέσεις Man-in-the-Middle:

  1. Ελέγξτε ξανά τις διευθύνσεις URL των ιστότοπων που επισκέπτεστε. Επιβεβαιώστε ότι οι διευθύνσεις URL έχουν "https" στην αρχή, αντί μόνο "http". Αυτό το προηγούμενο δείχνει ότι ο ιστότοπος είναι ασφαλής και ότι ο ιστότοπος είναι ασφαλής για να αλληλεπιδράσετε.

  2. Εάν συνδέετε τον υπολογιστή σας σε δημόσιο Wi-Fi, χρησιμοποιήστε ένα VPN. Το Norton by Symantec συνιστά τη χρήση ενός εικονικού ιδιωτικού δικτύου (VPN) για την προστασία τυχόν προσωπικών πληροφοριών που στέλνετε και λαμβάνετε όταν χρησιμοποιείτε ένα δημόσιο δίκτυο Wi-Fi.

  3. Αποφύγετε συνδέσμους σε μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου από άτομα που δεν γνωρίζετε. Η αλληλεπίδραση με τέτοιους συνδέσμους μπορεί να σας οδηγήσει σε έναν ψεύτικο ιστότοπο που δημιουργήθηκε από έναν απατεώνα που θέλει να συλλέξει τα προσωπικά σας στοιχεία.

Συνιστούμε

Η Επιλογή Μας

Πώς να αφαιρέσετε επιπλέον κενά μεταξύ παραγράφων και φράσεων
Διαδίκτυο

Πώς να αφαιρέσετε επιπλέον κενά μεταξύ παραγράφων και φράσεων

Διαφορετικοί οργανισμοί χρησιμοποιούν διαφορετικά βιβλία στυλ για να ορίσουν κανόνες σχετικά με την ορθογραφία, τη γραμματική, τη χρήση λέξεων και τα σημεία στίξης. Μερικοί χρησιμοποιούν δύο διαστήματ...
Τρόπος διόρθωσης σφαλμάτων Dxgi.dll που δεν βρέθηκαν ή λείπουν
Λογισμικό

Τρόπος διόρθωσης σφαλμάτων Dxgi.dll που δεν βρέθηκαν ή λείπουν

Τα σφάλματα Dxgi.dll προκαλούνται από καταστάσεις που οδηγούν στην κατάργηση ή καταστροφή του αρχείου DLL dxgi. Σε ορισμένες περιπτώσεις, τα σφάλματα dxgi.dll θα μπορούσαν να υποδηλώνουν πρόβλημα μητ...